Malmö: 040-292200, Lund: 046-397400 | E-post: kontakt.syd@varmia.se

Luft/Vattenvärmepump

Principen för en luft/vatten-värmepump är enkel. Även i temperaturer under noll grader innehåller uteluften värme. Tillräckligt mycket för att värma både husets vattenburna radiatorer/golvvärme och ditt varmvatten. Din främsta värmekälla är alltså gratis.

Tumregeln är att du kan spara 50–65 % av dina värmekostnader med en luft/vatten-värmepump.

               

Fördelar med en luft/vatten-värmepump

Att du sparar både pengar och miljö är inte de enda fördelarna med en luft/vatten-värmepump från NIBE. En luft/vatten-värmepump är enkel att installera – du behöver inte borra eller gräva. En luft/vatten-värmepump är också enkel att hantera och har dessutom ny, stilren design som passar i de flesta miljöer. NIBE F2025 är en luft/vatten-värmepump med effektiv scrollkompressor som arbetar ner till -20 °C och har en låg ljudnivå.

NIBEs paketlösning effektivast

Ingen luft/vatten-värmepump klarar av att helt själv värma upp ett svenskt hus när det är som kallast.

Du behöver alltså komplettera luft/vatten-värmepumpen med en inomhusmodul, eller en panna för ved eller olja. Om du redan har en sådan kan du behålla den. Men detta är sällan den mest ekonomiska lösningen. Väljer du istället att kombinera vår kraftfulla luft/vatten-värmepump NIBE F2025 med någon av våra olika inomhusmoduler får du marknadens effektivaste paketlösning.

Billigare poolvärme med luft/vatten-värmepump

Att värma poolen med en luft/vatten-värmepump är extra lämpligt. Det sparar både pengar och reducerar de alltför kalla doppen. Du får en totallösning som är mycket energieffektiv – till och med effektivare än med bergvärme. NIBE Pool 20 är ett tillbehör vi tagit fram för att enkelt styra uppvärmningen av din pool med värmepump.

Tuff värmepump i hårt klimat

NIBEs värmepumpar är utvecklade och tillverkade för att klara det nordiska klimatet. Det säger en hel del om kapaciteten. Men att NIBEs luft/vatten-värmepump fungerar ner till -20 grader är inte allt. Den måste även klara att starta och stanna tusentals gånger om året – i ur och skur.

Både materialval och konstruktion måste garantera en säker drift när du som bäst behöver det. Välj därför NIBEs luft/vattenvärmepump – så att du kan vakna på den säkra sidan även de kallaste morgnarna.

 Trygghetsförsäkring